Horner: Iznenadilo bi me da Vettel ne dobije novu kaznu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 27 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Red Bullov šef Christian Horner kaže da bi ga iznenadilo ako Sebastian Vettel ne dobije još jednu kaznu, ovaj put zato što je u razgovoru sa svojim trkaćim inženjerom poručio direktoru utrke Charlieju Whitingu da od*ebe.

Vettel je u posljednjim krugovima bio bijesan zbog presjecanja zavoja Maxa Verstappena i tražio je pravdu na team-radio. Horner je mišljenja kako je to nedopustivo:

“Naravno da u takvom trenutku vozač uvijek ima vruću glavu. U drugim sportovima, vjerujem da bi u nogometu čuli puno gore stvari da igrači imaju mikrofone na sebi.”

“Ali niti u jednom sportu se ne smije zlostavljati suca. Prema tome, bio bih iznenađen da ovo prođe bez kazne.”

Kao i Max Verstappen, Horner je ovakve izljeve bijesa pripisao lošoj formi Ferrarija i frustracijama Vettela:

“To se nije događalo dok je vozio za nas,” kaže Horner. “Očigledno njegova frustracija dolazi sada do izražaja, to svi mogu čuti.”

FIA još uvijek nije komentirala hoće li pokrenuti istragu, unatoč ogromnoj kontroverzi koja se podigla zbog ovog slučaja.

Vettelova izjava nakon utrke

https://twitter.com/FiftyBuckss/status/792882337856024576

 


Odgovor

27 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    samo vi bacajte ulje na vatru, koštat će vas vaš mali balavac kad tad :D


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Kako se sad svi vade na sadasnju forumu Ferrari-ja i vazda se spominju frustracije vozaca zbog toga. A niko ne spominje druge uticaje, jer logicno je da nece.

    Max je u nekoliko navrata dobro kostao Ferrari, no upitanju nisu bile preformanse, vec cisti ljudski faktor ili provokacija.

    Jednostavno Max je vase maslo, dobro ste ga izdresirali, savrsen je experiment clap clap…

    Ferrari bi trebao uvest 3 bolid i zaposlit Maldonada i skinit mu brnjicu, pa ga pustit da grize, taj nikad ne popusta, pa bi vidjeli promjenu raspolozenja.

    Jbt koji licemjeri u RBR-u…


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Jesu, licemjeri su. Pogotovo jer koriste priliku da popljuvaju čovjeka koji ih je napustio. Ali, sa druge strane – ne misliš da je onaj team radio bio sramotan za nekoga tko je višestruki svjetski prvak i koji bi trebao biti primjer drugim vozačima?


      0
      0

      0
      • mcl Prikaži

        Da se ne lazemo voleo ga ja ili ne Vettel je velicina u F1 i kako bi ti vise odreagovao da nekiklinac pravi sranja i prolazi nekaznjeno .
        Po meni Vettelov komentar na mesti i trebao je neko podici glas jos da mu je opalio i koji samar posle trke pa mislim da bi odma poceo za njega da navijam.
        U svakom slucaju podrzavam Ferrari i Vettela u ovom slucaju a Max ce vrlo brzo da popije koji samar jedva cekam sledecu trku


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Dakako. No Vettel nije Bon Jovi pa da lijepo zvuci kad psuje :)

        Vettel je karakterom dosta djetinjast i osjetljiv. Fitilj se mora negdje otpustit, a Max nije bio slucajno tu. Max je vec neko vrijeme problem svima na gridu, mozda ponajvise Ferrari-ju jer su tu po snazi.

        Jedna je stvar nekog na misice uzeti ili jednostavno na kvalitet kao sto je bilo u USA-u kad je Max presao Kimija momacki, a jedno je kad ne biras sredstva da dodjes do cilja.

        Psovke su samo rijeci, naravno da mogu i one da pogode, ali nekom reci da se jebe je smijesno. No djela su mnogo gora od rijeci, a Max ih ima mnogo ove sezone.

        Jednostavno ne volim kad neko udara nekog ispod pojasa. Sad ispade Vettel je zivcan jer ne ide Ferrari-ju kako treba, a Vettel mu napadao vozaca koji ej pazi sad ‘IGNORISE’ njihove zapovjedi!

        Mislim koji paradoks RBR je sam rekao da propusti Vettela jer ZNAJU DA JE KRIV, al sad kad je Vettel iza njih zavrsio, onda kao zasluzio je Vettel kaznu, a ne proispitujes svog vozaca, mislim WTF!

        Ma licemjerno do bola..


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Ma Vettel je placipicka. Gdje li su nestali pravi muskarci iz povijesti F1…


        0
        0

        0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Opet tu je problem, za Montoju se je smatralo da je frajer s mudima, koji voli utrkivanje i njegov stil je “muski” da se boris, ali taj isti je znao dosta gudnjat na tr-u. Samo sto to Montoya radi sa nekim stilom, a Vettel vristi pa imamo drugacije misljenje, a u sustini isto rade.

      Ali, ko zna kako bi se mi ponasali u toj situaciji, kad nas emocije nose…


      0
      0

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Vettel ima ispravno misljenje , ali kao sto si rekao krivi nastup. Samo kada se sjetim kako ste svi likovali kada je Lewis imao one sudare sa Massom i kada je bio kaznjavan. Famozna izjava “Maybe because I am black” .


        0
        0

        0
  3. Sebastian Vettel
    daisy Prikaži

    Pročitala sam na par mjesta da bi mogao biti kažnjen nenastupanjem u Brazilu zbog team radija. Navodno mu Bernie i Charlie ne zamjeraju jer su svjesni naleta adrenalina (Bernie je cak rekao da je bar dobro sto ima mišljenje i iznosi ga), ali Jean Todt da, a tu je i utjecaj Red Bulla kao top ekipe za koje vidimo kolko melju protiv njega, a čiji je glas i u prošlosti bio uvažen za neke stvari. I sve postaje sve veći cirkus u velikoj mjeri izazvan ponašanjem 19-godišnjaka koji si je najpametniji na svijetu, a nitko ga u tome ne spriječava vec mjesecima pa realno “hej, zasto ne bih radio sto hocu ako je to sve bez posljedica za mene” sto se ne ustručava javno reci, a zasto i bi kad je tocno da je u milosti FIA-e. A tocno je i da je izazvao svoju kaznu, Vettelovu kaznu i Vettelovu novu potencijalnu kaznu svojom odlukom da ne posluša sto mu je rečeno.


    0
    0

    0
  4. mcl Prikaži

    http://www.f1hub.net/index.php/f1-2016/vettel-could-be-banned-from-brazil-gp-after-radio-comments/11549/
    jos i ovo pa ako do toga dodje onda bi ceo Ferrari trebao da bojkotuje Brazil ovo prelazi u kriminal


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Slažem se da je ovako direktno vrijeđanje suca preko team radija neprihvatljivo, ali isto tako smatram da bi bilo što osim novčane kazne bilo previše, o zabrani nastupa da i ne pričam.


    0
    0

    0
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Sebastian samo naprijed. Psuj koliko te volja i recim im šta ih ide. Tu si da voziš na rubu a ne da odgajaš tuđu djecu.


    0
    0

    0
  7. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Velika je nervoza i frustracija kod Vettela i Ferrarija.
    Imaju razloga, sigurno, (ali ne toliko po FIA ukusu), da bi nekoga trebalo poslati u 3 p… materine kao što Vettel čini!?
    Meni je ovo lajanje prema sucima sasvim OK. Konkretno, reći Charliju W da o…ebe je po meni na mjestu i ispravno.
    Gledajući odluke njegovih “komisija” on je zaslužio jaje u glavu, a komisije, čitavu školjku drito u glavu.
    Kazne za neke i gledanje kroz prste za druge u prošloj utrci je kulminacija nepravednih odluka.
    Bolje nije ni zaslužio.
    Nazivanje kolega vozačima idiotima, glupanima itd. sa druge strane je numjesno i za osudu.
    Vettel izgleda i zvuči kao da se previše “primio” i uživio na talijanski fazon, ….sentimento, emozione e passione!
    Galami ko Duce.

    RBR čelnici su profesionalni vrhunski govnari koji znaju svoj posao.
    To se tako radi ako hoćeš biti najbolji u sportu “rezerviranom” za elitu!
    Nema sentimentalnosti u RB.
    Vjerojatno nema ni u drugim vrhunskim momčadima, ali RB su prvaci u tome.
    RB su borgovi (Zviezdane staze) https://hr.wikipedia.org/wiki/Borg
    Oni sad “navode” na to da se Vettel kazni za sljedeću utrku a njihov “zlatni” dečko Max je to zaslužio davno prije njega.
    Koje su to mustre!!!


    0
    0

    0
  8. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kakva je to sad fora da zabrane nastup Sebu.Nadam se da je to još jedna glupa i lažna vijest nekih glupavih medija poput naših da se Schumacher probudio….ma evo ga vozi u simulatoru on mijenja Vettela…..ne treba tu nikakva kazna.Psovo je pa sta sad.U nogometu s usnica mogu vidit kak bogaraju po terenu i sta bi za svaku psovku igrac trebao biti suspendiran.Ma daj molim te.Ucinili su f1 tolko dosadnom i predvidljivom da ove “legendarne” staze su zapravo dosadne do zla Boga i onda konačno budu malo dramice i odma no no no ne može.Pusti da se utrkuju,da rade što vole,a ne da tipkaju po dugmićima,dr*aju po elektronici i čuvaju gume.Pa Bože Charlie čisto sumnjam da ti nisi kresnuo Vettelovu mamu poslije onog team radia….Ostavite se tih gluposti i riješite prave probleme ?


    0
    0

    0
  9. avalon Prikaži

    bem ti miša pa je li bernie izjavija da je jedino LH pravi promotor F 1 dok ostali vozači … e sad je i seb u neku ruku promotor :) gledajmo samo kroz portal . iako urednog izgleda , promptan po pračenju i objavi vijesti nikad od starta nije bija ovako posječen komentarima , skoro pa usijan . a RB ? pa oni su uvik bili “bitch” prema svojim vozačima … sitimo se alguersuaria , buemia , webbera , kvyata pa sad i vetela . baš me zanima kako bi reagira i šta bi priča horner da je seb još uvik u RB , max u ferrariu pa da je max ovo napravija njihovom sebu ? iskreno , draži mi je i ovako “šlampavi” ferrari zbog emotivnosti tima nego tim hladan i proračunat u svakom segmentu ka RB . i nekad davno je F 1 bila sport rivalstva ali najčešće i prijateljstva među vozačima no danas kad se oko F 1 vrti velik novac sve je otišlo u kur po pitanju korektnosti , međuljudskih odnosa , prijateljstva makar i posli trke . ferrari danas ima za razliku od drugih nešto raritetno ….. vozači su im i rivali ali i prijatelji .


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Jel to ona super ugodna atmosfera sa pocetka prosle godine kada ste svi trubili kako je tamo sve super? Pa ste me pljuvali kada sam govorio da je to sve umjetno pumpano. Zato novi Šumi i pizdi.


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        da mi je neko drugi ovako replicira pobija bi ga , nastoja “izigrat” ali tebe se ne usuđujem jer uvik me možeš poklopit nekim linkom di je neko nešto 100 % vjerodostojno izjavija jer kod mnogih neposrednih likova iz F 1 izjave su iz dubine srca tj najiskrenije . možda sam ti se zamirija jer sam spomenija LH na šta ti moraš reagirat … ka i obično ? ma ne boj se dani , prvi dio moga komentara je zaje*ancija , a ostalo šta je neupitno ( jer svi znamo kako su prolazili vozači RB i filijale TR kad bi se surogat gazdama diga kur ) ti nije ni bitno . uostalom , nisam pisa o super atmosferi u nijednom timu nego o jako dobrim odnosima kimija i seba šta u drugim timovima fali . evo tvoj miljenik npr je više puta blago rečeno podboja kolegu šta je donekle finalizirano onim bacanjem kape No 2 rozbergu posli osvojenog prvenstva . jesi li ikad pročita da je kimi podbada seba ? ili obrnuto ? no ja sam na primjer nekoliko puta pročita ( na “onom” portalu ) kako se kimi pozitivno izjašnjava o sebu , a još nisu bili kolege . takođe sam pročita kako su prijatelji pa katkad provode zajednički vrime van trka , staza . znači , druže se , a rezervirani kimi jako dobro bira svoje društvo . atmosfera u KOMPLETNOM timu može bit idilična prema vani , a krije se napetost , pritisak šta je i normalno … ne treba konkurentima pokazivat eventualnu ranjivost ali …. ja sam govorija o vozačkim odnosima . i nekad i sada . jbga , falija sam jer … treba sam napisat da je LH zaista najveći promotor F 1 , a odnosi u mercedesu su na najvišem mogučem nivou …. naročito među vozačima . zadovoljan ?


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Polovično. Mozes ti to i bolje. Nego koliko puta sa se borili za naslov u istome timu Kimi i Vettel?


        0
        0

        0
  10. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Neka Seb pokaže na pisti Maxu što ga sljeduje ako treba neka se zapuca u njega sljedeći put kad bude mjenjao pravac na kočenju.
    Nema druge nego jedan dobar sudar i dve tri čepe preko kacige kao u dobra stara vremena i evo nama gledanosti …


    0
    0

    0
  11. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pa kad je novi Šumi imao najbolji bolid u RB-u. Naravno da tada nije graktao. Jos dodaj super “brzog” Webbera i nije ni cudo da nije imao razloga graktati.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.