Ekipe i vozači podržali novo pravilo o žutim zastavama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Pascal Wehrlein, Manor

Pascal Wehrlein, Manor

Momčadi i vozači su jednoglasno podržali novu odluku FIA-e o postupanju pod duplim žutim zastavama. Naime, tijekom uobičajenog sastanka vozača u petak u Maleziji podignuto je pitanje sudačke odluke u slučaju Sergija Pereza u Singapuru koji je dobio kaznu jer nije dovoljno usporio pod žutim zastavama, dok smo prije nekoliko utrka imali sličnu situaciju kada je Nico Rosberg odradio svoj brzi krug projurivši kraj žutih zastava, ali u tom slučaju kazne nije bilo.

Sada je odlučeno da će svi vozači morati odustati od svog brzog kruga ako nailaze na područje na kojem su dvostruke žute zastave.

Perez je komentirao:

“Sad je sve u redu, sada je 100% jasno. Iz sigurnosnog aspekta ovo je prava stvar. Sada ćemo jednostavno odustati od kruga ako vidimo dvostruke žute zastave. To će pomoći da se riješimo nekonzistentnih sudačkih odluka.”

Williamsov vozač Felipe Massa je otkrio da je odluka donesena nakon što su se svi vozači složili s tim rješenjem, zajedno s Charliejem Whitingom.

“Charlie je objasnio što se dogodilo na prošloj utrci jer je Perez mislio da je zakinut. Charlie mu je rekao – možeš biti nesretan, ali bile su dvostruke žute zastave i ti si pretjecao drugi bolid. Perez je odgovorio da je drugi bolid bio jako spor, na što je dobio odgovor da svejedno nije mogao proći, osim u slučaju da drugi bolid ima probušenu gumu ili izleti van staze.”

“Većina vozača je zatim postavljala pitanja što ako se dogodi ovo ili što ako se dogodi ono, tako da smo ga zapravo mi gurali u ovu odluku.”

McLarenov Fernando Alonso je bio zadovoljan mudrim rješenjem:

“Sad je isto za sve. Uvijek je teško biti fer prema svima, ovisno o tome u kojem dijelu kruga se nalazite možda naiđete na žute zastave ili ne. Sad je sve jasnije i u sve je OK.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.